Waarom kiezen we steeds vaker voor een aanvullende zorgverzekering?

Waarom kiezen we steeds vaker voor een aanvullende zorgverzekering?

De aanvullende verzekering is in 2021 bezig aan een verrassende opmars. Het aantal mensen dat aanvullend verzekerd is, groeide met 1,7% naar in totaal 84,9%. Vooral pakketverzekeringen, waarin mondzorg en fysiotherapie zijn meegenomen, winnen aan populariteit. Het aantal mensen dat overstapte van verzekering of verzekeraar bleef min of meer gelijk ten opzichte van voorgaande jaren.

Waar veel verzekerden in de afgelopen jaren juist de keuze maakten om te besparen op hun aanvullende verzekering, zien we in 2021 een omgekeerde reflex. In hoeverre speelt corona hierin een rol? Zeker is in ieder geval dat de aanvullende dekking voor fysiotherapie in trek is. Ervaar je uiterlijk vier maanden na het vaststellen van corona nog fysieke klachten, dan kom je in aanmerking voor een verwijzing naar de fysiotherapeut. Binnen de herstelperiode heb je vervolgens recht op maximaal 50 behandelingen, en je moet als patiënt binnen één maand na de verwijzing zijn gestart. Kom je niet in aanmerking voor deze vergoeding is het wellicht mogelijk om gebruik te maken van de fysiotherapie vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

 

Minder mensen kiezen voor een verhoogd eigen risico

Minder mensen besloten tot een verhoogd eigen risico in 2021, vermoedelijk met het oog op hogere zorgkosten. Het eigen risico heeft direct invloed op de hoogte van de maandelijkse zorgpremie. Met de afname van het aantal personen met een verhoogd eigen risico, kan worden geconcludeerd dat meer mensen verwachten een beroep te moeten doen in 2021.

Met de afname van het aantal personen met een verhoogd eigen risico, kan worden geconcludeerd dat meer mensen verwachten hier een beroep op te moeten doen in 2021. Elk jaar blijft het vergelijken van de zorgverzekering daarom interessant. Zowel voor de basis- als aanvullende verzekering kunnen prijsverschillen oplopen tot tientallen euro’s per jaar.

Bron: Nationale Zorggids

Onze online zorgverzekeringen vergelijker vindt u hier:

Begin november

Verzekeraars maken begin november hun premies voor 2022 bekend.

31 december

Laatste datum om nog over te stappen van zorgverzekeraar.

Andere berichten die interessant kunnen zijn.

Meldt hier aan voor nieuws updates!

Wij geven u een seintje wanneer er weer nieuwe berichten of rente-updates zijn.