Waar moet je op letten?

Als je een andere auto gaat kopen, moet je op veel dingen letten. Buiten de kosten van de aanschaf van de auto, moet u ook rekening houden met de andere verplichte kosten van uw auto. Daarbij moet u denken aan de volgende onderdelen.

 • Autoverzekering
  Het loont om goed te kijken welke dekking en bij welke maatschappij u de verzekering afsluit.
 • Wegenbelasting
  Een grotere en zwaardere auto, is vaak hoger in de wegenbelasting. Op deze site van de belastingdienst kunt u eenvoudig uw wegenbelasting berekenen.
 • APK
  Wanneer de auto 4 jaar oud is, moet de jaarlijkse verplichte APK keuring gedaan worden.
 • Onderhoud
  Bij een oudere auto, kunt u eerder onderhoudskosten verwachten. Wanneer u hier maandelijks een bedrag voor opzij legt, staat u niet zo snel voor verrassingen.

Welk bedrag wilt u maandelijks besteden?

Indien u een financiering afsluit, moet u dus niet allen kijken of u de financiering maandtermijn kunt betalen, maar tel daar ook alvast de eerder genoemde kosten bij op. Maak zelf een berekening van het door u gewenste kredietbedrag en maandtermijn.

Looptijd in maanden
Aankoopbedrag
Aanbetaling / Inruil
Welk bedrag brengt u zelf in?
Dit kan door inruil of eigen geld.
Te financieren bedrag
Slottermijn

Uw maandbedrag

0

Autoverzekering, welke moet u kiezen?

Zodra de auto op uw naam wordt gezet, bent u verplicht om een WA-autoverzekering af te sluiten. Doet u dit niet of te laat, dan kunt u een boete krijgen van € 400,-.

Welke autoverzekering het meest voor u geschikt is, hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld het type en de leeftijd van de auto. En wilt u dat ook schade aan uw auto verzekerd is of alleen schade die u heeft veroorzaakt? Meestal is een kleine auto goedkoper in de verzekering en een hele snelle auto is juist weer duurder. Een verzekeringsmaatschappij kijkt naar het te verwachten risico.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van uw nieuwe autoverzekering.

Andere berichten die interessant kunnen zijn.

Meldt hier aan voor nieuws updates!

Wij geven u een seintje wanneer er weer nieuwe berichten of rente-updates zijn.