Waar moet je op letten?

Als je een andere auto gaat kopen, moet je op veel dingen letten. Buiten de kosten van de aanschaf van de auto, moet u ook rekening houden met de andere verplichte kosten van uw auto. Daarbij moet u denken aan de volgende onderdelen.

 • Autoverzekering
  Het loont om goed te kijken welke dekking en bij welke maatschappij u de verzekering afsluit.
 • Wegenbelasting
  Een grotere en zwaardere auto, is vaak hoger in de wegenbelasting. Op deze site van de belastingdienst kunt u eenvoudig uw wegenbelasting berekenen.
 • APK
  Wanneer de auto 4 jaar oud is, moet de jaarlijkse verplichte APK keuring gedaan worden.
 • Onderhoud
  Bij een oudere auto, kunt u eerder onderhoudskosten verwachten. Wanneer u hier maandelijks een bedrag voor opzij legt, staat u niet zo snel voor verrassingen.

Welk bedrag wilt u maandelijks besteden?

Indien u een financiering afsluit, moet u dus niet allen kijken of u de financiering maandtermijn kunt betalen, maar tel daar ook alvast de eerder genoemde kosten bij op. Maak zelf een berekening van het door u gewenste kredietbedrag en maandtermijn.

Looptijd in maanden
Aankoopbedrag
Aanbetaling / Inruil
Welk bedrag brengt u zelf in?
Dit kan door inruil of eigen geld.
Te financieren bedrag
Slottermijn

Uw maandbedrag

0

Autoverzekering, welke moet u kiezen?

Zodra de auto op uw naam wordt gezet, bent u verplicht om een WA-autoverzekering af te sluiten. Doet u dit niet of te laat, dan kunt u een boete krijgen van € 400,-.

Welke autoverzekering het meest voor u geschikt is, hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld het type en de leeftijd van de auto. En wilt u dat ook schade aan uw auto verzekerd is of alleen schade die u heeft veroorzaakt? Meestal is een kleine auto goedkoper in de verzekering en een hele snelle auto is juist weer duurder. Een verzekeringsmaatschappij kijkt naar het te verwachten risico.

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van uw nieuwe autoverzekering.

Andere berichten die interessant kunnen zijn.

100 euro
Financieringen
Suzanne

Lease voor 100 euro

Een auto lease voor 100 euro per maand. We krijgen regelmatig de vraag, maar wat kunt u krijgen voor 100 euro? We rekenen het u voor.

Lees verder »

Meldt hier aan voor nieuws updates!

Wij geven u een seintje wanneer er weer nieuwe berichten of rente-updates zijn.