De voor- en nadelen op een rij.

Kan ik beter een bedrijfsauto kopen of leasen?

Regelmatig horen wij de vraag, moet ik mijn bedrijfsauto kopen of leasen? Zakelijk geld lenen is meestal niet zo eenvoudig. Een financiering voor een auto is daarentegen vaak redelijk eenvoudig te regelen. Door voor de aanschaf van een auto te kiezen voor een financiering, kunt u het investeringsbedrag gebruiken voor andere bedrijfskosten zoals IT en marketing. 

We zullen alle varianten van aankoop met u doornemen, want elke variant heeft zijn eigen voors en tegens. 

U betaalt de auto uit eigen middelen

U heeft voldoende geld beschikbaar en besluit de auto uit eigen middelen te voldoen. Dat is natuurlijk de ideale situatie. Maar de vraag die u zich wel moet stellen, heeft u daarna nog steeds voldoende liquide middelen?

Financial Lease

Een Financial Lease is simpel gezegd een zakelijke geldlening. U wordt direct eigenaar van de auto, u bent dan economisch eigenaar. Als zekerheid voor de leasemaatschappij is het aan te kopen voertuig onderpand. Het overschrijvingsbewijs blijft bij de leasemaatschappij, tot de financiering is voldaan. De leasemaatschappij is tijdens de contractduur juridisch eigenaar.

Operational Lease

Bij een Operational Lease huurt u als ware het voertuig van de leasemaatschappij. De auto staat dan ook niet op de balans, want u bent geen eigenaar. Aan het einde van de leaseperiode levert u het voertuig weer in, vaak is er wel een mogelijkheid tot het aanschaffen van de auto. 

Indien u een bedrijfsbus aanschaft, wilt u vaak de inrichting aanpassen en belettering toepassen. Hiervoor moet eerst toestemming voor worden gevraagd bij de leasemaatschappij.

Conclusie

Wanneer u als ondernemer op dit moment geen beschikbare gelden heeft voor de aankoop van een bedrijfsauto of wanneer u dit geld liever beschikbaar houdt voor andere zaken, dan is de meest flexibele optie een Financial Lease.

Meer informatie

Andere berichten die interessant kunnen zijn.

Meldt hier aan voor nieuws updates!

Wij geven u een seintje wanneer er weer nieuwe berichten of rente-updates zijn.