Hypotheek of toch een persoonlijke lening?

Ik wil geld lenen om mijn tuin op te knappen, wat is de beste optie?

Gezellig met vrienden onder de overkapping, kijkend naar de mooie verlichting, die de tuin op een sprookjesachtige wijze verlicht. Een blokje hout in de buiten openhaard knispert en kraakt terwijl de vlammen het blok omarmen. U kruipt nog eens lekker in de zachte kussens van de loungebank en kijkt genietend om u heen.

Dat is toch een heerlijk beeld dat we allemaal wel willen als we in onze tuin. Zeker nu we zoveel tijd thuis doorbrengen en optimaal zouden moeten genieten van eigen huis en tuin. Nu is de tijd om de tuin echt goed aan te pakken, maar wat als uw spaargeld niet voldoende is of u wilt uw spaargeld eigenlijk ergens anders voor gebruiken? Er zijn verschillende mogelijkheden om een tuin te financieren.

Hypotheek of toch een persoonlijke lening?

Nu de rente zo laag is, lijkt een 2e hypotheek de beste optie. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Bij het aanvragen van een hypotheek komen toch veel extra kosten kijken, zoals notariskosten, taxatiekosten en het hypotheekadvies. Die kosten heeft u bij een persoonlijke lening niet. Ook is een persoonlijke lening een stuk sneller geregeld.

We zetten de kosten voor u op een rijtje. Voor de aanvullende kosten bij een hypotheek, nemen we een bedrag van € 3.500,- mee in de berekening.

HYPOTHEEK

KREDIET

Beide producten voldoen aan de eisen om in aanmerking te komen voor aftrek van de inkomstenbelasting.

Meer informatie of een berekening op maat?

Vul je gegevens in, dan nemen wij uiterlijk de eerstkomende werkdag contact met u op.

Voorbeelden van andere kredietbedragen

Niet iedereen heeft direct € 20.000,- nodig voor zijn tuin, daarom hier nog een aantal andere voorbeelden van wat uw maandbedrag zou worden bij een financiering. Bij een financiering is de rente afhankelijk van de hoogte van het bedrag en het klantprofiel. Vraag daarom altijd een offerte op, dan weet u zeker waar u aan toe bent. U kunt ook zelf een maandtermijn berekenen.

TuinofferteAanbetalingFinancieringTermijnbedragLooptijdJaarlijks Kosten PercentageTotale te betalen bedrag
€ 7.500€ 2.500€ 5.000€ 58,47120 mnd.7,4%€ 7.016
€ 10.000€ 2.500€ 7.500€ 87,70120 mnd.7,4%€ 10.524
€ 12.500€ 2.500€ 10.000€ 113,09120 mnd.6,6%€ 13.569

Genoemde voorbeelden zijn op basis van een persoonlijke lening, de rente staat hierbij gedurende de gehele looptijd vast. In het jaarlijks kosten percentage komen alle kosten van het krediet tot uitdrukking. AFM-vergunningnummer 12016592. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Andere krediet en maandbedragen mogelijk. Bel hiervoor 030 – 78 12345.

Meer informatie

Andere berichten die interessant kunnen zijn.

Meldt hier aan voor nieuws updates!

Wij geven u een seintje wanneer er weer nieuwe berichten of rente-updates zijn.