FAQ

Antwoord op veel gestelde vragen.

Een doorlopend krediet is een consumptief krediet waarbij u gedurende de looptijd telkens weer een deel of het maximale bedrag tot de afgesproken limiet kan worden opgenomen.

Over het openstaande saldo van het krediet wordt rente in rekening gebracht. De rente kan gedurende de looptijd wijzigen. 

Deze vorm is vooral geschikt wanneer u flexibiliteit nodig heeft. 

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet waarbij het geleende bedrag in één keer wordt uitbetaald en daarna door de lener in een vaststaand aantal maanden wordt terugbetaald.

Elke maandtermijn bevat een aflossingscomponent en rente over de restschuld. Extra opnemen is bij deze vorm niet mogelijk. De rente en het maandbedrag staan gedurende de gehele looptijd vast.

Deze vorm is vooral geschikt wanneer u zekerheid wenst.

Een slottermijn is het bedrag dat u aan het einde van de looptijd nog moet voldoen. Dit bedrag leent u dus wel, maar hierover lost u niets af. Eigenlijk kunt u dit zien als een klein stukje aflossingsvrije lening binnen uw krediet. Dit zorgt ervoor dat uw maandtermijn lager wordt.

Financieringsbedrag   € 10.000,-
Slottermijn                    €  2.000,-

U betaalt dan over een bedrag van € 8.000,- rente én aflossing en over een bedrag van € 2.000,- alleen rente. Aan het einde van de looptijd betaalt u de € 2.000,- in een keer terug. 

Ja, de aanschaf van een occasion is zeker mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld nog een auto met lage bijtelling (voor de resterende looptijd) aanschaffen.

Indien de auto als onderpand dient, is wel een maximum leeftijd aan occasions, standaard kunt u uitgaan van 12 jaar inclusief de looptijd van de financiering.

Hoe ouder de auto, des te lastiger het wordt om een financiering hiervoor aan te vragen. Het risico voor de financieringsmaatschappij wordt groter en daarmee ook de kosten. Dit betekent dat u voor een oudere auto vaak een renteopslag krijgt.

Ja, in de meeste gevallen mag u de auto laten bestickeren.

Wanneer de auto als onderpand dient op de financiering, kunnen er zijn echter een aantal uitzonderingen zijn. Informeer daarom altijd vooraf.

Bijna iedereen met een financiering of mobielabonnement met telefoon staat geregistreerd bij het BKR. Dat is prima, want dan staat u als het goed is bekend als een prima betaler.

Echter heeft u een negatieve notering bij het BKR, die krijgt u wanneer u niet aan uw betalingsverplichtingen hebt voldaan. Dan is dit voor de meeste kredietverstrekkers wél een probleem. Er is immers meer dan normale kans dat u niet aan uw verplichtingen zult kunnen voldoen.